Beneficiile pentru sanatate ale sushi

Sushi a izbucnit rapid in viata europenilor relativ recent, castigand rapid inimile gurmanzilor. Pe de o parte, mancare simpla, dar in acelasi timp neobisnuita, cu o varietate de gusturi si o multime de beneficii pentru organism. Majoritatea oamenilor nici nu realizeaza ca sushi poate oferi multe beneficii pentru sanatate, asa ca includerea lor in dieta este o parte importanta a bunastarii dvs.

Patria sushi-ului sunt tarile din Asia de Sud-Est, de unde au ajuns mai tarziu in China, Coreea si Japonia (in jurul secolului al VIII-lea d.Hr.). S-au raspandit datorita usurintei prepararii, au luat peste sarat, dar numai sub aceasta forma a fost pastrat relativ mult timp si l-au invelit cu orez deasupra. Dar numai in Japonia orezul fermentat a devenit o parte integranta a felului de mancare si nu doar un mijloc de depozitare a orezului. Totul s-a dovedit a fi atat de simplu, incat sushi si-a castigat rapid popularitate si o pastreaza pana astazi, incantand oamenii din intreaga lume cu o varietate de gusturi.

Apropo de beneficiile sushi pentru sanatatea umana, se pot evidentia aici urmatoarele puncte:

- Controlul eficient al greutatii

Vizitarea restaurantelor din bucataria americana si partial europeana este in mod traditional asociata cu consumul de alimente bogate in calorii. Paste italiene, deserturi frantuzesti, fripturi americane, atunci cand sunt consumate, este foarte usor sa adaugati kilograme in plus, care nu numai ca vor afecta negativ silueta, dar vor afecta cu siguranta sanatatea, obligand organismul sa lucreze constant sub sarcina.

Riscuri deosebit de grave apar in cazul vizitelor regulate la fast-food, si anume aceasta forma de nutritie castiga din ce in ce mai multa popularitate. Orice hamburger combina o chifla umpluta cu carbohidrati, o chifla de carne grasa prajita in ulei si un sos la fel de gras pe baza de maioneza. Desigur, utilizarea regulata a unor astfel de alimente va deveni in curand vizibila pe cantar.

Alternativa la toate acestea este livrare sushi Chisinau. Ele pot fi comandate direct intr-o cafenea sau restaurant, sau cumparate cu livrare pentru intalniri acasa cu prietenii si cei dragi. Marea majoritate a sushi-urilor nu include prajirea, deci nu contin acele substante nocive pe care toti nutritionistii le sfatuiesc sa le evite. Orez, peste, legume - toate aceste ingrediente sunt pline de nutrienti, au suficiente proteine, vitamine, omega-3 si multe altele de care organismul uman are nevoie zilnic. Drept urmare, roll-urile nu sunt doar gustoase, ci si sanatoase.

- Antioxidanti

Utilizarea regulata de sushi poate furniza organismului antioxidantii necesari. Se gasesc in cantitati mari in wasabi si ghimbir. Ca urmare, condimentele, concepute pentru a sublinia gustul felului de mancare, pentru a-l face mai saturat, contribuie si la sanatatea umana, merita sa ne amintim acest lucru atunci cand cumparati urmatorul set.

In procesul de schimb de oxigen care are loc in corpul uman, apar radicalii liberi. Acesta este un proces complet natural de formare a toxinelor, deci nu este posibil sa il evitati. Ca rezultat, organismul se confrunta cu stres oxidativ care poate provoca leziuni ale celulelor tesuturilor. Principalul mijloc de contracarare a proceselor negative este saturarea organismului cu antioxidanti, care permit contracararea radicalilor liberi si eliminarea acestora din organism.

Ca urmare, sushi nu numai ca este usor de absorbit de organism, dar are si un efect de vindecare, promoveaza sanatatea si creste speranta de viata. Poate de aceea sunt atat de multi centenari in Japonia?

- Omega 3

Astazi, consumul de alimente bogate in acizi omega-3 este recomandat tuturor. Aceasta este una dintre putinele substante naturale, naturale care ajuta la imbunatatirea activitatii creierului prin regenerarea celulara. Consumul regulat de omega-3 contribuie la cresterea atentiei, concentrarii, eficientei, memoriei si rezistentei la stres a unei persoane se imbunatateste intr-un program incarcat.

Un alt aspect dovedit este ca omega-3 este o componenta importanta in lupta impotriva bolii Alzheimer, care distruge creierul. Sursa principala a acestui acid astazi sunt pestele gras - pastrav, somon. Anume aceste doua tipuri de peste sunt cele folosite astazi pentru a prepara  sushi. Consumul saptamanal de sushi va permite nu numai organizarea unei „vacante pentru stomac”, ci si saturarea corpului cu substantele necesare, construirea unei bariere de protectie suplimentare impotriva depresiei.

- Recuperare musculara intensiva. Sushi este, de asemenea, o solutie excelenta pentru cei care intentioneaza sa-si creasca propria masa musculara. Continutul ridicat de proteine asigura accelerarea proceselor de recuperare musculara dupa antrenamente lungi. In plus, organismul are nevoie de proteine pentru a intari parul si unghiile. Studiile arata ca puteti obtine efectul dorit cu doar doua consumuri de livrare sushi Chisinau in fiecare saptamana.

- Intarirea imunitatii. Impreuna cu condimentele, sushi-ul formeaza un tabel aproape complet de vitamine si minerale de care organismul uman are nevoie. Cu conditia ca acestea sa fie primite in totalitate, organismul este saturat de energie, imunitatea este intarita, activitatea creierului, activitatea sistemului cardiovascular si starea pielii se imbunatateste.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December