Care este diferenta dintre Rolluri si Sushi. Cine si cand a inventat Philadelphia si California?
Astazi aproape toata lumea a auzit si a gustat sushi si rolluri, aceste feluri de mancare au trecut de mult de la categoria “bucate ciudate” in categoria obisnuite si uneori chiar de zi cu zi. In prezent, pot fi comandate nu numai in restaurantele japoneze, ci si in orice cafenea, pizzerie si, daca doriti, le puteti gati de sine statator in bucatarie. Astazi, in imensitatea spatiului din Internet, puteti gasi multe retete de tot felul pentru prepararea lor, inclusiv instructiuni video care sunt de inteles pentru un gurmand neexperimentat.
Dar cel mai interesant este ca pana acum majoritatea iubitorilor acestui delicios preparat japonez habar nu au in ce consta acestea. Diferenta dintre sushi si roll, sa incercam sa intelegem aceasta intrebare interesanta.
Pentru inceput, sa decidem ce la fel de mancare este sushi si cu ce se mananca ??
Sa trecem la principalul lucru - principala diferenta dintre aceste doua feluri de mancare este ca la prepararea de sushi se foloseste orez fiert si fructe de mare, in functie de preferinta. Poate fi peste, anghila, creveti. Principiul crearii acestei capodopere culinare din Japonia este extrem de simplu: luati orez in forma de „gogoasa alungita” si puneti deasupra unul dintre „locuitorii marii”. Se adauga o fasie de alge marine comestibile pentru estetica si aroma suplimentara. Acesta este tot algoritmul simplu al actiunilor.
Sa evidentiem o trasatura, adevarul este ca sushi preparate si reclamate in restaurantele din Republica Moldova, Uniunea Europeana sau Statele Unite sunt vizibil diferite de cele originale (japoneze). In reteta clasica se pune doar peste de mare crud, iar intre asa-zisa baza si umplutura in sine se pune destul de mult wasabi. De ce, o sa intrebati? Faptul este ca ultimul ingredient are un efect bactericid puternic, distrugand toti microbii patogeni posibili. Iar ghimbirul servit la masa nu face decat sa sporeasca efectul antimicrobian.
Se stie ca in tarile din Asia de Sud-Est, fructele de mare sunt unul dintre principalele tipuri de alimente. Sunt dobandite in mod constant din ocean si transportate in cantitati mari in porturi. Prin urmare, obtinerea de componente de inalta calitate pentru sushi in aceasta regiune nu este o problema.
Dar obtinerea celui mai proaspat si necongelat peste din speciile necesare, fiind departe de mari si oceane, este destul de costisitoare. Restaurantele noastre au gasit o cale excelenta de iesire din aceasta situatie dificila - folosesc fructe de mare marinate. Mancarurile japoneze din adaugarea acestor componente nu numai ca nu isi pierd gustul, dar sunt la fel de utile. Gurmanzii din bucataria japoneza vor aprecia sushi-urile si roll-urile preferate in aceasta varianta, cu o „nota europeana”, deloc inferioara originalului.