Cat timp pot fi depozitate roll-urile pregatite?

Consumand acest fel de mancare japoneza unica, nuva va fi de prisos sa cunoasteti cat timp este admis sa depozitati ruollurile dupa preparare, mai ales acasa, pentru ca produsul sa-si pastreze pe deplin calitatile.

Ce componente sunt incluse in roll-uri?

 Ingredientele preparatului sunt principalul element constitutiv de la care ar trebui sa se bazeze pentru a rezolva aceasta problema. Exista opinia ca umplerea unui roll este, de regula, se face cu produse perisabile. Pentru a prelungi durata de viata a acestui fel de mancare, multi bucatari merg la anumite trucuri, incluzand conserve de peste in roll-uri.

La inceputul secolului trecut in rolluri s-a inceput a adauga file de fructe de mare si intotdeauna numai proaspete. Astfel, datorita experimentelor bucatarilor, numarul de umpluturi a fost in mod constant inmultit. Gurmanzii din secolul al XX-lea au verificat astfel de optiuni neobisnuite precum sushi de desertul si vegane. In plus, bucatarii au continuat sa respecte cu strictete regula - sa foloseasca numai produse proaspete cu o data de valabilitate neexpirata.

 Roll-uri preparate precum si ingredientele pentru acestea, sunt depozitate strict in frigidere si congelatoare. Atunci cand alegeti un anumit fel de mancare, ar trebui sa tineti cont de termenul de valabilitate specific al fiecarui ingredient separat.

Cat de repede ar trebui sa fie mancate roll-urile dupa gatire?

 Aprobam cu deplina responsabilitate - nu ar trebui sa fie imediat ghiftuite in gura si inghitite in decurs de cateva minute. Este recomandat sa consumati platoul la temperatura camerei in decurs de trei ore de la preparare. Daca este nevoie sa gustati deliciile preferate putin mai tarziu, atunci roll-urile sau sushi trebuie puse in frigider (nu in congelator). Ele pot fi consumate fara pierderea gustului si a vitaminelor in cel mult 24 de ore.

Daca rollurile contin peste proaspat, aceasta regula nu se aplica, este recomandat sa le consumati in decurs de trei ore. Roll-urile aromate cu branza se consuma intr-o perioada de 5-6 ore.

 Cand cumparati sushi in supermarketuri, ar trebui sa respectati regula: cumparati alimente preparate in cel mult 24 de ore si, cel mai bine, cu 2-3 ore in urma.

Cum sa pastrati corect roll-urile in frigider

  Daca dupa masa ramai au mai ramas sushi maki, si vreti sa le mancati putin mai tarziu, puneti produsul pe o farfurie curata, acoperiti-l cu folie sau pelicula alimentara si trimiteti-le la frigider, unde setati temperatura la +2 si +6. Conform TU 9266-020-1926000-08, este permisa pastrarea platoului pana la 18 ore.

Se permite inghetarea de sushi?

  Fara respectarea stricta a cerintelor standardelor sanitare si epidemiologice care exista in restaurantele specializate, intreprinderile din industria alimentara, nu va recomandam sa faceti acest lucru. Cu o procedura gresita de congelare a roll-urilor cu peste proaspat, exista riscul de infestare cu paraziti. Daca vreti neaparat sa inghetati preparatul preferat, foloseiti ingrediente marinate, nu doar peste crud.

Cum sa vedem daca sunt sau nu proaspete roll-urile

Cu totii ne dorim sa mancam alimente proaspete si sanatoase. Cu toate acestea, daca va confruntati cu faptul ca nu stiti cat timp roll-urile au fost tinute in frigider, atunci va recomandam sa urmati cateva sfaturi pentru a nu va otravi si anume:

1.     In primul rand, inspectati vizual roll-urile. Verificati daca au un miros neplacut.

2.     Fiti atenti daca culoarea lor a disparut, daca stralucirea a disparut.

Cand v-ati hotarat in sfarsit sa gustati mancarea, urmatoarele semne pot marturisi despre faptul ca ruoll-urile sunt expirate: orezul este tare si uscat, algele sunt uscate, fileul de peste este tare, legumele sunt apoase. Daca unul dintre factori este prezent, trimiteti imediat acest aliment la cosul de gunoi.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December