Ce este mancarea WOK? Cine a inventat proprietatile sale utile pentru oameni

 

In primul rand, este un tip de taitei, orez, care a devenit una dintre delicatesele preferate din intreaga lume. De fapt, aceasta este o varietate separata de fastfood, care se distinge prin gustul sau original si pretul accesibil. Acest aliment a fost inventat de om cu atat de mult timp in urma, incat acum este greu de imaginat cine a fost inventatorul ei si in ce an anume s-a intamplat. In publicatie vom oferi o descriere a alimentelor, va vom explica de ce este WOK-ul atat de popular in intreaga lume.

Ce este mancarea WOK?

 Un favorit al tuturor alimentelor legate de tipul WOK sunt taiteii (sau orezul) de diferite tipuri create in mod special, care sunt asezonati cu dressing-uri speciale care dau o senzatie gustativa deosebita. Mancarea WOK este de obicei servita clientului in cutii de carton de dimensiuni compacte, care pot fi transportate cu usurinta pe orice distanta si pot fi folosite drept farfurie convenabila. Sa enumeram principalele avantaje ale acestui tip de fast-food:

  1. Gatire rapida.
  2. Convenabil de mancat.
  3. La prepararea sa se foloseste o cantitate mica de ulei.
  4. Gustul grozav.
  5. Puteti pregati acest deliciu culinar conform obiceiurilor dvs. gustative.

Initial, cuvantul WOK a fost asociat cu o tigaie speciala rotunjita, cu o configuratie care aminteste de „jumatate de minge”. Fundul acestei tigai se incalzea instantaneu si emitea foarte bine energia termica peretilor tigaii. Interesant este ca acest dispozitiv va permite sa gatiti aproape orice mancare fara utilizarea uleiului, datorita efectului stiintific unic Leidenfrost, care nu permite gatirea alimentelor sa intre in contact cu suprafata, creand de fapt efectul de plutire deasupra acesteia.

Fenomenul descris este un proces in care un lichid, in cursul contactului cu o suprafata care este incalzita mai puternic decat temperatura la care fierbe acest lichid, formeaza un asa-numit strat termoizolant (vapor), care impiedica fierberea rapida.

Cercetarile arheologice au demonstrat ca astfel de tigai erau folosite de saracii din China inca din vremurile stravechi. Dupa un timp, aceste aparate de bucatarie au fost adoptate de diverse triburi nomade care incercau sa cucereasca China, realizand rapid care sunt avantajele aparatelor WOK, mai ales in timpul drumetiilor de lunga durata. Apoi, acest fel de mancare a fost folosit pe scara larga de vanzatorii ambulanti, care au popularizat mancarurile gatite in tigaie printre rude si trecatorii obisnuiti.

 Dupa ce au ajuns in Statele Unite cu colonistii, mancarurile WOK au devenit foarte populare in randul americanilor. Oamenii din America au fost cei care au venit cu o tendinta unica - cutii speciale pentru bucatele WOK.

 Pentru a pregati corect mancarea folosind dispozitivul WOK, este necesar un cuptor cu temperatura ridicata. Este extrem de dificil si problematic sa fie folosit intr-un apartament sau o casa privata. Exista o versiune conform careia, din acest motiv, gospodinele au fost dezamagite de acest dispozitiv (tigaia WOK), dandu-le jumatatilor lor pentru cursele de pe partii, in special populare in Germania. Pentru competitii, se folosesc chiar si o tobogana de bob si dispozitive WOK cu unul sau patru locuri inventate de cei mai ingeniosi germani.

Descrierea bucatelor contemporane preparate in WOK

 In prezent, baza bucatelor WOK o reprezinta taiteii sau orezul, care sunt asezonati cu diversi aditivi numiti topping-uri. Datorita acestor componente, preparatele capata un gust original si unic. In plus, fiecare poate comanda mancare pentru sine, tinand cont de preferintele sale culinare.

Ce tipuri de taitei sunt utilizati in mod obisnuit:

  1. Faina de grau. Difera ca moliciune, se potrivesc bine cu orice componente.
  2. Pe baza de hrisca. Se consuma optim cu peste, carne de pasare.
  3. Pe baza de orez. Se remarca prin aroma, elastice.

Varietati de aditivi utilizati:

La mancare se adauga o varietate de legume pentru a oferi o paleta de gust rafinat: ardei, morcovi, ceapa, ciuperci, condimente si desigur multe sosuri.

Principiile gatirii alimentelor WOK, au acestea un efect pozitiv sau negativ asupra organismului uman?

Parametrii unici ai producerii acesor bucate ii garanteaza o paleta gustativa excelenta si calitati sanatoase. In conformitate cu recomandarile traditionale pe baza carora se spune WOK preparatului, toate ingredientele sunt maruntite cu grija si marunt, precum si, tocate. Apoi, bucatarul le pune in tigaia descrisa mai sus, incalzita la o anumita temperatura, unde continutul sau este amestecat constant. La 10 minute dupa procesare la temperatura ridicata, mancarea este considerata gatita. Mai ramane doar sa adaugati sosurile si condimentele necesare si puteti incepe sa o mancati.

 Datorita tehnologiei unice de gatit, folosind tigaia WOK, utilizarii minime a uleiului, precum si datorita prezentei mai multor tipuri de culturi de legume, aceste feluri de mancare pot fi clasificate ca un tip de fast-food care nu dauneaza sanatatii gurmandului. Contine un intreg complex de vitamine - B4, B1, acid folic si pantotenic, antioxidanti.

 Interesant este ca mancarea se dovedeste a fi atat bogata in calorii si, in acelasi timp, nu contribuie la depunerea excesului de greutate la o persoana. Asa-numitii „carbohidrati rapizi” sunt folositi de organism pentru a nu acumula „rezerve” sub forma de kilograme in plus, ci sunt folositi ca „combustibil”, energie in procesul vietii umane.

De ce este mai bine sa alegeti sa cumparati bucate gatite la WOK de la compania noastra?

 Dorim sa va spunem de ce aceasta mancare este cel mai bine de a fi comandata la restaurantul FOODMAFIA. Trebuie sa comandati de la restaurantul nostru, deoarece:

  1. Nu reincalzim portii de alimente congelate anterior. Toate preparatele vor fi pregatite pentru client de la zero.
  2. Bucatarii restaurantului nu folosesc niciodata spread si margarina in munca lor.
  3. Carnea este achizitionata numai de la furnizori siguri si testati in timp.
  4. Toate produsele vegetale sunt ecologice si verificate cu atentie pentru prezenta nitratilor.
  5. Condimentele folosite sunt doar naturale.

In plus, restaurantul nostru este specializat si in productia de sushi si rolluri traditionale de prima clasa. Meniul nostru si calitatea mancarii il vor impresiona chiar si pe cel mai pretentios gurmand.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December