Cele mai delicioase sushi!!! Cum sunt acestea?
Cunoscutul sushi maki, sau se mai numeste si rolluri, este una dintre varietatile de mancaruri traditionale japoneze care au castigat o popularitate imensa in toata lumea - din SUA pana in Europa, datorita valorii lor nutritive si gustului rafinat. Consumarea acestui tip de sushi delicios este permisa indiferent de ora zilei sau noptii, fara a aduce un oarecare prejudiciu siluetei. Fiecare gurmand isi alege insa propria varianta, in functie de componentele sale.
Ce conditii trebuie sa fie prezente pentru ca bucatele sushi sa fie cu adevarat delicioase
In Asia de Sud-Est, exista mai multe postulate traditionale care reglementeaza strict procesul de gatit, pentru sushi delicioase cu adevarat. Pentru ca un gurmand sa doreasca sa comande rolluri si/sau sushi de mai multe ori intr-un restaurant, ar trebui sa respectati cateva reguli, si anume:
· sa incredintati pregatirea acestor feluri de mancare doar maestrilor experimentati ai bucatariei japoneze;
· sa utilizati numai unelte speciale;
· sa urmati cu strictete reteta clasica;
· sa nu incalcati niciodata igiena in bucatarie;
· sa respectati intotdeauna principiile stabilite pentru selectia produselor pentru prepararea rollurilor;
· sa utilizati numai produse proaspete si naturale.
Si in sfarsit, cel mai important lucru este sa puneti o bucata din suflet in fiecare fel de mancare !!!
Echipa experimentata de bucatari care lucreaza in reteaua de restaurant "FOODMAFIA„ respecta cu strictete regulile traditionale japoneze de mai sus. Primim sute de recenzii pozitive de la clientii nostri.
Ce ingrediente pentru prepararea sushi sunt considerate cele mai delicioase.
Acest fel de mancare populara japoneza necesita o selectie atenta si minutioasa a ingredientelor. Va vom spune care sunt principalele ingrediente necesare pentru a crea sushi maki delicioase. In primul rand:
1. Orezul. Pentru a face roll-uri, trebuie sa achizitionati o varietate speciala a acestei culturi, populare in Asia. Pentru prepararea de sushi-maki alegem doar orez rotund cu boabe scurte. Acest soi are un indicator bun de aderenta, necesar la formarea boturilor de orez. Acest produs pe baza de plante are, de asemenea, un efect pozitiv asupra organismului: elimina excesul de lichid, minimizeaza umflarea picioarelor, imbunatateste functia inimii, imbunatateste imunitatea si se satureaza cu vitamine.
2. Sosul. Este un alt ingredient important in pregatirea de sushi delicioase. Prin urmare, se acorda o atentie deosebita compozitiei sale. Bucatari de restaurante cu experienta din reteaua "FOODMAFIA„ pot pregati cele mai complicate si sofisticate sosuri dupa retetele traditionale din diferite tari asiatice.
3. Algele Nori. Acest ingredient este considerat important in fabricarea sushi. In acest sens, selectia acestei componente constitutive trebuie tratata cu cea mai mare atentie. Cea mai buna optiune pentru alge este intotdeauna Nori in forma uscata si densa. Produsele de clasa A sunt perfecte, sunt ideale ca gust si aspect. Este mai bine sa selectati foi care au suficienta flexibilitate si un gust placut, inclusiv cu note de aroma marina.
Cu alegerea corecta a algelor Nori, roll-urile se vor dovedi a fi extrem de gustoase si sanatoase. Chiar si in ultimul secol, medicii japonezi au efectuat o serie de studii privind influenta pamantului si a componentelor sale asupra corpului uman. Ei au ajuns la concluziile dovedite ca acest fel de mancare din bucataria japoneza are urmatorul efect asupra unei persoane:
· completeaza perfect rezervele de iod din organism;
· imbunatateste functia inimii;
· activeaza creierul;
· distruge microbii patogeni;
· scade nivelul de colesterol „rau” din sange;
· elimina toxinele;
· minimizeaza riscul de ulcer gastric;
Felul de mancare si ingredientele sale previn, de asemenea, boli precum anemia si compenseaza lipsa de fier.