CUM se consuma ghimbirul cu sushi?
Recomandari cheie
Nu este un secret ca ghimbirul marinat este un adaos popular si delicios. Acest ingredient este marinat sub forma tocata in zahar si otet (fara coloranti si arome). In timpul procesului de marinare, produsul capata o nuanta roz neobisnuita.
La ce se foloseste ghimbirul marinat?
Acest ingredient unic are o gama larga de proprietati benefice. Printre acestea se numara urmatoarele:
· elimina bine senzatia de postgust care decurge din alte componente ale sushi, precum nori etc.
· „Sterge” gustul sushi-ului sau roll-ului anterior, datorita asa-numitei „arome picante”, pregatind receptorii pentru portia urmatoare;
· ofera cea mai subtila aroma, subliniind notele individuale de gust;
· creste pofta de mancare. Promoveaza producerea de suc gastric;
· distruge majoritatea bacteriilor din gura.
Japonezii au aflat despre proprietatile unice ale acestei radacini in vremuri stravechi si, prin urmare, o mananca de sute de ani.
Cum se mananca ghimbirul cu sushi?
Expertii sfatuiesc sa mananci ghimbir intre utilizarea rollurilor. Acest lucru distruge gustul din gura format din bucata anterioara.
Gurmanzii japonezi pun ghimbir marinat pe betisoare si le scufunda in sos de soia. O felie mica se consuma inainte de inceperea mesei principale, incalzind astfel pofta de mancare.
Ce intra in componenta ghimbirului
Ghimbirul gatit corespunzator, in conformitate cu reteta traditionala japoneza, pastreaza pe deplin multe componente utile care au un efect pozitiv asupra corpului uman. Printre acestea se numara:
· grup de vitamine de la A la B2;
· majoritatea oligoelementelor cunoscute: magneziu, seleniu, fier, potasiu, calciu, zinc etc.;
· gingerol, care imbunatateste metabolismul;
· alcaloid;
· uleiuri;
· aminoacizi grasi;
· fibre alimentare;
· curcumina este un imunomodulator si antibiotic in acelasi timp.
In plus, acest produs are un efect tonic excelent.
Proprietati pozitive
Cu utilizarea regulata a ghimbirului, aceasta planta are un efect foarte benefic asupra corpului uman si anume:
· intareste imunitatea, reducand riscul de raceli;
· procesele inflamatorii sunt minimizate;
· metabolismul se imbunatateste;
· semnele de varsaturi si toxicoza dispar;
· activitatea creierului este activata;
· se imbunatateste rezistenta la „clatinirea” pe navele maritime;
Intregul complex de proprietati pozitive a fost studiat si dovedit cu scrupulozitate de medici si cercetatori japonezi.
Care sunt contraindicatiile pentru utilizarea ghimbirului
Persoanele cu anumite patologii de sanatate nu sunt recomandate sa manance aceasta radacina. Printre contraindicatiile pentru utilizarea acestei radacini se numara:
· diverse boli ale tractului gastrointestinal, inclusiv ulcer, gastrita severa;
· cand temperatura corpului depaseste 38,5 grade;
· colelitiaza;
· daca sarcina a ajuns in a doua jumatate;
· piele sensibila;
· tensiune arteriala scazuta;
De asemenea, nu este de dorit sa se foloseasca planta pentru bolile acute si cronice ale vaselor de sange si ale inimii.