Invatati cum sa faceti roll-ele de sine statator

Pregatirea de roll acasa nu este doar un proces complicat si destul de minutios, ci si un proces care necesita pregatire speciala in domeniul bucatariei japoneze. Pentru a face un fel de mancare apetisant, gustos si hranitor, trebuie luati in considerare multi factori si nuante. Dupa cum stiti, bucatarii japonezi parcurg un drum lung de pregatire pentru a invata corect cum sa gateasca acest fel de mancare traditional, aproape ca samuraii!

Gatim roll-uri la bucatarie

Pentru a pregati cele mai delicioase si apetisante  sushi maki gama de produse trebuie selectata cu mare atentie. Noi vom avea nevoie de:

1.     Otet, dar numaidecat otet de orez. Se caracterizeaza printr-un gust original dulceag si adauga o nota aparte.

2.     Wasabi de tip "seyo".

3.     Nori.

4.     Ghimbir.

5.     Sos de soia.

6.     Umplere. Nu exista restrictii cu privire la alegerea acestei componente.

Cum se rotesc roll-urile corect

Pentru a face felul de mancare „corect” si foarte gustos, ar trebui sa alegeti produsele (componentele) de calitate potrivita pentru viitoarele roll-uri. Trebuie sa cumparati:

1.     Orez, dar numai grosier.

2.     Sos de soia.

3.     Nori (alge marine).

4.     File (peste).

5.     Otet special de orez.

6.     Zahar granulat precum si sare.

Cand toate ingredientele necesare sunt achizitionate, trecem la procesul de gatit. Pentru a face acest lucru, ar trebui efectuat un anumit algoritm de actiuni, si anume:

1.     Clatiti in apa si fierbeti bine orezul grosier. Apoi il punem in apa si stoarcem de cateva ori masa de orez cu mainile.

2.     Formam sosul. Adaugam zahar si sare in otet, apoi incalzim acest amestec.

3.     Taiem fileuri de peste, dar numai in fasii inguste. Puneti usor orezul fierbinte intr-un recipient, de preferinta larg.

4.     Se toarna incet sosul gatit in orez, apoi se amesteca cu asa-numitele miscari orizontale. Aceasta manipulare impregneaza bine orezul. Apoi amestecul preparat se lasa sa se raceasca.

5.     Folosind un covor special din bambus, formam roll-ul. Indoim bine nori-ul, apoi taiem. Punem jumatate din Nori pe covorul pregatit, cu partea aspra in sus si cu cea stralucitoare in jos.

6.     Masuram patru linguri de orez, care sunt bine asezate pe suprafata nori. Lasam in mod special spatiu liber in zona marginii superioare. Apoi punem deasupra umplutura plina de arome.

7.     Apoi impaturim incet totul intr-o singura structura, combinand mai intai marginea covorului si algele marine. Apoi incet, taiem cu grija in portii unice (roll-uri).

In concluzie, rollurile se servesc pe masa, bine asezonate cu ghimbir si bineinteles un sos parfumat pe baza de soia.

       

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December