Cele mai frecvente greseli la comanda sushi si roll-uri

Numarul de fani ai bucatariei japoneze este in continua crestere, in timp ce sushi si rolluri se transforma din ce in ce mai mult intr-o cina obisnuita atunci cand nu exista timp sau dorinta de a gati ceva. Intre timp, in Japonia, mancatul este un cult aparte, format din numeroase detalii. Tocmai ignorarea lor este principala greseala a majoritatii oamenilor, ceea ce nu le permite sa se bucure pe deplin de gustul roll-urilor. Pentru a nu fi printre cei care fac astfel de greseli, ar trebui sa va familiarizati cu ele si sa nu le repetati.

- Inmuierea in sosul de soia. In bucataria japoneza, sushi este doar putin inmuiat in sos pentru a completa si aprofunda gustul ingredientelor principale ale felului de mancare. Daca doar inmuiati orezul in sos de soia, acesta va distruge toate celelalte gusturi si arome, inecandu-le. In plus, excesul de umiditate din sos face ca orezul in forma sa se descompuna si sa se destrame.

Corect sushi se scufunda in sosul cu partea cu care se afla pestele, iar pentru rulada scufundarea trebuie sa fie cat mai scurta pentru ca orezul sa nu aiba timp sa se inmoaie. Acest lucru este suficient pentru a da felului de mancare gustul necesar, dar in acelasi timp sa nu il strice.

- Ghimbir impreuna cu roll-uri. Majoritatea oamenilor pur si simplu nu inteleg semnificatia ghimbirului in roll-uri, sosul nu este o parte componenta, sunt un mijloc de separare a diferitelor tipuri de roll-uri. Utilizarea corecta a ghimbirului implica utilizarea sa independenta inainte de a utiliza un nou tip de sushi sau roll. In acest caz, ghimbirul sterge eficient gustul anterior si va permite sa simtiti plenitudinea noilor senzatii gustative. Daca mancati ghimbir impreuna cu sushi, pur si simplu va pune in evidenta adevaratul gust al felului de mancare.

- Sos diluat. Astazi puteti gasi o multime de pareri despre beneficiile sosului de soia, care nu este doar o alternativa la sarea traditionala, ci si un produs foarte util. Intre timp, cu siguranta nu ar trebui sa abuzati de uzul de sos de soia. Ca urmare, sosul trebuie diluat inainte de utilizare, reducandu-i concentratia.

Filosofia masurii sta la baza culturii si in special a bucatariei japoneze. In consecinta, este necesar sa abordam problema in totalitate detaliat, daca exista o indicatie de „concentrat” pe sosul de soia achizitionat, atunci acesta trebuie diluat inainte de utilizare. Este de remarcat faptul ca atunci cand cumparati sushi la comanda, obtineti sosul in concentratia optima.

- Consumul in a doua zi. Este o practica comuna ca sushi sa fie refrigerat pentru a fi consumat a doua zi. S-ar parea ca nu este nimic in neregula cu asta, dar aceasta este una dintre cele mai mari greseli. Mai mult, cu cat vasul ramane mai mult in frigider, cu atat isi va pierde mai mult gustul. Orezul isi pierde gustul si devine tare, foaia de nori devine rigida, si pestele isi va pierde gustul, mai ales ca pastrarea lui pe termen lung in forma proaspata nu este, in principiu, recomandata. Ca urmare, diferenta dintre sushi chisinau proaspat si cel de ziua anterioara va fi colosal si garantat ca nu veti avea placere sa consumati aceste bucate.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata January February March April May June July August September October November December